Miljøvennlige leker kan være brannfare

Når du går inn i et rom, er det viktig å vurdere en rekke ting, spesielt det er viktig å vurdere brannfarer. Det spiller ingen rolle om du går inn i et barnrom fullt av miljøvennlige leker eller kjøkken med bord og stoler.

Eksempler på møbler som skal være forsiktige med å plassere dem er store møbler, for eksempel bord og bokhyller. Plassering av store møbler hvor de kan være i vei for ild er aldri bra. Du bør aldri sette møbler, store og små, foran dørene. Dette vil da være vanskelig å åpne dørene.

Andre ting å vurdere som angår brann og sikkerhet er å legge lys i åpne områder hvor mange kan se dem og dermed holde styr på dem. Lyset kan være veldig fint i år, men uten nok syn kan et lite lys forårsake stor ødeleggelse. Det er derfor godt hvis lysene er på et høyt bord, så er det synlig, og hverken barn eller kjæledyr kan få tilgang til dem.
Hvis ulykken fortsatt oppstår, er det igjen bra hvis du har åpne flater slik at du lett kan nå nærmeste vannslange. Den tredje og siste tingen å huske på er at all elektronikk er koblet på en slik måte at den ikke skaper en brannfare. For mange kontakter i en stikkontakt eller diode kan være brannfarlig.