Arbeidet blir bedre med et hevet og senket skrivebord

Å jobbe 8-10 timer om dagen 5 dager i uken år inn og ut året kan være ekstremt tøft for kroppen. Å jobbe med en fysisk jobb bærer selvfølgelig mye på kroppen, men noe som kan ha nesten like mye på kroppen, som få kanskje vet, er vanlig kontorarbeid.

På en kontorjobb er det veldig stillesittende, og den eneste gangen du flytter er når du går på kjøkkenet til lunsj, eller hvis du går på toalettet. Kroppene våre er ikke laget for å sitte stille så mye, og det har faktisk vist seg at for mye sitting fører til ting som hjerte- og karsykdommer. Det kan også forårsake blodpropp i beina, problemer med nakke og rygg når du sitter krøket ved pulten og mer.

Dette er grunnen til at alle selskaper med kontorarbeid bør kjøpe et hevet og senket skrivebord for alle ansatte. Da kan ansatte jobbe mens de reiser seg. Fordelene med en hev senk pult er mange: Du får en bedre holdning i kroppen og unngår hjerte- og karsykdommer og blodpropp i beina. Det styrker også benmuskulaturen og du får bedre blodsirkulasjon i både ben og rygg. Mange nakkeproblemer kan også unngås gjennom en variert holdning.

Varier arbeidsstillingen din

Hvis du er over å stå opp hele dagen, begynner du å jobbe stående korte øyeblikk for å bli vant til det. Når du er vant til det, kan du stå opp og jobbe hele dagen. Men det beste er hvis du varierer arbeidsstillingen din mellom å stå og sitte. Bare å stå stille og jobbe er heller ikke helt bra. Selv om risikoen for hjerte- og karsykdommer avtar, kan du få smerter i bena og ryggen hvis du står for stille i ro. Så sitte en stund og stå en stund. Og ikke glem å flytte fra tid til annen.

Comments are closed.